Vår samarbetspartner – Handelsbanken

Vi har ett nära samarbete med Handelsbanken, Öster Mälarstrand. Tillsammans med dem kan vi alltid presentera realistiska kalkyler som tar hänsyn till din egen ekonomi. Vårt samarbete med Handelsbanken innebär bl a att ta fram preliminära kalkyler för olika situationer.

Vad kostar ditt boende

Ska du köpa ny bostad? Här kan du göra en fullständig kalkyl för ditt boende. När du fyllt i alla uppgifter kan du gå vidare till en ansökan om bolån eller lånelöfte.

Lär dig mer om att köpa bostad

Ditt bostadsköp är en affär som oftast handlar om mycket pengar och som påverkar familjens ekonomi under lång tid. I den här guiden har vi samlat sådant som kan vara värdefullt för dig att känna till inför och under ditt husköp.

Räkna på din boränta

I boräntekalkylen kan du räkna ut och jämföra din nuvarande räntekostnad med vad kostnaden blir om räntan går upp eller ned.

Räkna ut din skuldkvot

Det är viktigt att det finns en bra balans mellan hushållets inkomster och skulder. Finns balansen har hushållet större förutsättningar att klara av till exempel stigande räntor och oförutsedda kostnader.

Gör en beräkning av skuldkvoten för att få en uppfattning om hur stora skulder som är rimliga i förhållande till hushållets inkomster. I en beräkning av skuldkvoten ingår inte eventuella tillgångar.